astro-veşti

Săptămâna în astre: 25 – 31 iulie 2022

Luna fără direcţie (11:14 – 20:53), Venus în cuadratură cu Jupiter: 25 iulie

Astăzi este o zi potrivită pentru a ne ocupa de sarcini de rutină, a încheia ce am început deja, a ne odihni mai mult şi a face ce ne aduce plăcere. Sunt vibe-uri de vacanţă, avem mai multă nevoie de distracţie, dar şi de afecţiune – poate fi o zi bună pentru relaţii, romantism, socializare, însă pentru unii dintre noi poate veni şi cu provocarea de a nu oferi prea mult, a fi atenţi cui ne deschidem. Avem nevoie să ne simţim văzuţi, validaţi, susţinuţi.


Mercur în cuadratură cu Marte: 26 iulie

Şi astăzi este activ aspectul de ieri + este activat de Lună – putem să ne simţim mai sensibili în relaţii, avem nevoie de apropiere. În acelaşi timp, la nivel de comunicare pot să apară situaţii dinamice: dispute sau conflicte, oportunităţi să spunem lucrurilor pe nume, contexte în care ne putem afirma. Mintea ne este activă, acum putem consolida unele informaţii. Ataşamentul faţă de propriile idei (teama de schimbare, de incertitudine) poate fi o barieră în comunicare.


Mercur în trigon cu Chiron: 27 iulie

Cuvintele pot fi vindecătoare astăzi: suntem susţinuţi să apelăm la ceilalţi (conversaţiile pot fi vindecătoare) sau să scriem în jurnal, să vorbim cu diferite părţi din noi. Putem avea şansa să vorbim cu încredere şi să ne vindecăm prin creativitate.


Mercur în cuadratură cu Uranus: 28 iulie

Astăzi putem avea şansa să exprimăm o opinie nepopulară, să fim sinceri în situaţii în care ne-am cenzurat până acum. Mintea ne poate fi mai activă ca de obicei, avem nevoie de stimulare, de informaţii şi de insight-uri noi. Ca provocare, poate ajuta să avem grijă de sistemul nervos (putem fi predispuşi la agitaţie mentală, stres) şi să ne exprimăm părerile (şi) cu empatie & sensibilitate.


Luna Nouă în Leu, Jupiter retrograd în Berbec: 28 iulie

Luna Nouă în Leu aduce un nou început creativ, deschizând un ciclu în care suntem susţinuţi să avem încredere în noi şi în darurile noastre. Într-un aspect uşor cu Jupiter, planeta abundenţei şi a creşterii, Lună Noua poate aduce entuziasmul unor noi începuturi şi oportunităţi de a experimenta şi a învăţa mai multe.

Jupiter retrograd ne susţine, în următoarele patru luni, să ne reamintim scopurile, idealurile, misiunea noastră & să aducem moderaţie în ariile vieţii în care ne-am extins fără un plan clar până acum. Jupiter reprezintă progresul, iar în mers aparent retrograd el ne susţine să încetinim puţin pentru a clarifica ce vrem cu adevărat.


Nodul Nord în conjuncţie cu Uranus: 31 iulie

Astăzi are loc unul din cele mai importante evenimente astrologice ale anului: Uranus (schimbarea, neprevăzutul, inovaţia, independenţa) e în conjuncţie cu Nodul Nord (misiunea personală, evoluţia noastră colectivă, viitorul) în Taur (finanţele, resursele, relaţia cu pământul şi cu corpul, valorile şi valoarea de sine). Uranus corespunde cărţii de tarot “Turnul”, care arată schimbări bruşte, descoperirea adevărului, trezirea la realitate. Trecem printr-o astfel de perioadă la nivel colectiv, mai ales în legătură cu energia Taurului, iar în jurul zilei de 31 iulie se poate declanşa, şi în plan personal, o schimbare interioară sau exterioară care ne susţine spre autenticitate, libertate, evoluţie, ieşirea din tipare, schimbarea perspectivei, ieşirea dintr-un sentiment fals de siguranţă.


Mercur în opoziţie cu Saturn, Soarele în trigon cu Jupiter: 31 iulie

Conjuncţia Uranus – Nodul Nord are loc pe un fond de aspecte dinamice/tensionate; putem percepe că ceva se schimbă sau ne putem dori schimbarea, dar putem să oscilăm între încredere şi neîncredere sau să percepem obstacole exterioare (de exemplu, faptul că lucrurile iau mai mult timp decât ne aşteptam). Poate ajuta să ne concentrăm asupra schimbărilor dorite, să credem că sunt posibile, chiar dacă cer efort sau timp în plus. La finalul lunii/începutul lui august, unele situaţii ne pot cere perseverenţă, hotărâre şi focus (şi) asupra resurselor & lucrurilor pozitive dacă simţim incertitudine sau presiune.

Soarele în aspect armonios cu Jupiter, planeta abundenţei şi a credinţei, arată că avem resurse puternice pentru a creşte acum: chiar dacă contextul astral e unul încărcat, avem şansa să facem salturi de conştiinţă, să învăţăm enorm din experienţele prin care trecem, să ne asumăm riscuri pe care nu le-am considera de obicei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *