astro-veşti

Lună Plină în Vărsător, 22 august 2021: dincolo de tipare

Energia Vărsătorului e importantă anul acesta din mai multe puncte de vedere: pe lângă faptul că Jupiter şi Saturn tranzitează această zodie, vara lui 2021 aduce două Luni Pline la începutul şi la finalul Vărsătorului, marcând o perioadă de o lună (24 iulie – 22 august) în care putem trece prin schimbări şi conştientizări importante. Taurii, Leii, Scorpionii şi Vărsătorii pot simţi această perioadă cel mai intens, mai ales prin contexte care îi scot din zona de confort şi îi provoacă să privească lucrurile dintr-o perspectivă diferită.

Ce poate aduce această perioadă dintre cele două Luni Pline în Vărsător:

  • o nevoie mai mare de independenţă şi de libertate; vrem să facem lucrurile în felul nostru, să ne exprimăm creativ, să urmăm ceea ce ne aduce bucurie şi împlinire
  • dorinţa de a ne separa de condiţionări familiale sau sociale şi de a face alegeri care sunt în acord cu sufletul nostru, chiar dacă ele nu vor fi mereu aprobate de cei din jur sau nu se vor conforma aşteptărilor pe care le are societatea de la noi
  • nevoia de a ne conecta cu oamenii care ne împărtăşesc idealurile, de a pune limite acolo unde nu simţim că rezonăm cu anumite persoane, de a stabili conexiuni bazate pe egalitate, înţelegere, libertate şi scopuri comune
  • vise, intuiţii sau idei neaşteptate, care ne susţin să gândim divergent, creativ, să ne imaginăm imposibilul
  • evenimente surprinzătoare, răsturnări de situaţie care aduc nevoia de a ne adapta la imprevizibil şi de a îmbrăţişa realităţi care nu sunt neapărat în acord cu ce ne dorim, dar care ne pot aduce abundenţă pe termen lung

Luna Plină de pe 24 iulie a adus în prim-plan nevoia de a conştientiza, a procesa şi a elibera, în timpul propriu, condiţionări şi temeri legate de a ne exprima creativ şi autentic: poate teama de a fi judecaţi sau respinşi, teama de eşec sau un sentiment de singurătate, de izolare. Poate că unii dintre noi am avut senzaţia că această perioadă e dificilă, obositoare, că eforturile făcute nu au încă rezultate clare.

Luna Plină de pe 22 august aduce o energie diferită, mai expansivă, mai optimistă. Cu Jupiter şi Saturn în retrogradare, ne aflăm încă într-o perioadă în care suntem susţinuţi să reflectăm şi să reluăm planuri vechi, pregătind terenul pentru un progres mai clar începând cu a doua parte a lunii octombrie. Cu toate acestea, putem vedea acum mai bine direcţia în care vrem să mergem, putem contura mai clar unele planuri şi putem beneficia de oportunităţi sau de circumstanţe care ne susţin progresul.

Eforturile realizate în ultima jumătate de an, mai ales în ceea ce priveşte grupurile, proiectele de suflet, activităţile umanitare, interesele din sfera tehnologiei, a ştiinţei, a astrologiei sau a spiritualităţii pot da acum roade.

Evenimente neaşteptate, un ajutor primit la timpul potrivit de la cei din jur, contexte care ne susţin pot reflecta munca depusă până acum.

Între 18 şi 22 august, când Uranus staţionează spre retrogradare, tot ceea ce înseamnă Vărsător îşi poate amplifica volumul: nevoia de libertate, o stare interioară de nelinişte sau de revoltă, dorinţa de a face „cum ne taie capul”, nevoia de a ieşi din rutină şi de a face o schimbare, ideile surprinzătoare, inovative, visele revelatoare.

Avem ocazia să facem ceva nou, să întărim circuite neuronale diferite prin a alege să nu reacţionăm ca de obicei la o situaţie cunoscută, ci să algem o rută alternativă, să creem noi obiceiuri. Suntem susţinuţi să privim viaţa cu optimism şi încredere, să vedem oportunitatea de creştere ascunsă în fiecare nouă provocare şi să ieşim din tipare, să ne ascultăm intuiţia mai mult decât fricile legate de eşec.

Pot apărea situaţii neaşteptate pe care suntem susţinuţi să le întâmpinăm cu deschidere, dar şi cu o doză de moderaţie. Atunci când nu se simte sigur pe el, Vărsătorul poate fi un rebel fără cauză, căutând schimbarea cu orice preţ şi refuzând să privească în jur, să facă unele compromisuri necesare cu ceilalţi. Aparenta originalitate poate deveni rigidă, dogmatică. Suntem susţinuţi să observăm dacă tindem spre aceste extreme şi să rămânem în contact cu vocea noastră interioară atunci când luăm o decizie.

Idei de reflecţie pentru această Lună Plină:

  • Ce proiecte, idei, conexiuni ating acum un punct de maximă împlinire în viaţa mea?
  • Cu ce tip de oameni rezonez şi cum pot sărbători aceste legături?
  • Unde sunt susţinut/ă să mă extind şi să cresc conştient, acceptând limitările existente?
  • Unde sunt susţinut/ă să am mai multă încredere în viaţă, să cred în miracole, să fac un salt de conştiinţă?
  • Ce sunt încurajat/ă să las în urmă (mentalităţi, temeri, contexte, conexiuni) pentru a trăi o viaţă mai autentică, mai satisfăcătoare?

O Lună Plină abundentă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *