horoscop săptămânal

Săptămâna în astre: 31 mai-6 iunie

Poate că mulţi dintre noi am simţit perioada Eclipsei Lunare din Săgetător (26 mai) ca pe o experienţă intensă de învăţare, în care circumstanţele ne-au împins să lăsăm în urmă idei şi credinţe vechi, păstrate din inerţie. Îmi vine în minte fraza: “Viaţa poate fi şi altcumva”. Cum? Cu Nodul Nord (scopul, direcţia spre viitor) în Gemeni (arhetipul studentului etern), suntem pe cale să descoperim 🙂

Ultimele săptămâni au fost încărcate, poate că a fost o perioadă ocupată la muncă pentru unii dintre noi (Saturn staţionând spre retrogradare), însă acum, cu Mercur şi Saturn retrograd şi cu Luna în descreştere, suntem susţinuţi să reflectăm asupra deciziilor luate, să ajustăm planurile făcute şi să ne realiniem cu valorile şi priorităţile noastre.

Ritmul lucrurilor este mai lent, e susţinută purificarea la orice nivel (fizic, mental, emoţional), iar cu majoritatea planetelor în semne de aer (cunoaştere, comunicare) şi de apă (emoţie, vindecare), suntem susţinuţi să ne implicăm în activităţi care ne ţin curiozitatea trează şi ne ajută să ne simţim conectaţi la noi înşine, la ceilalţi, la divinitate.

Începând cu 2 iunie, Venus (iubirea, frumuseţea, arta, valorile) intră în semnul Racului, unde ne duce spre căutarea siguranţei şi a conexiunii emoţionale în relaţii. În iunie, vom prefera să socializăm în cercuri restrânse, în comfortul căminului propriu, sau cu oameni dragi cu care ne simţim comfortabil şi cu care ne putem arăta vulnerabilitatea.

În jurul zilei de 3 iunie, Soarele în trigon cu Saturn susţine efortul intelectual şi comunicarea în contexte formale, într-un stil rezervat, orientat spre soluţii, în timp ce trigonul dintre Venus şi Jupiter în semne de apă poate amplifica intensitatea emoţiilor. A citi sau a auzi cuvintele potrivite poate însemna mult în această perioadă. Suntem susţinuţi să găsim un echilibru între raţiune şi emoţii, mai ales spre finalul săptămânii, când Mercur retrograd în cuadratură cu Neptun ne poate juca feste legat de ce e adevărat şi ce nu.

Cu acest aspect, ne pierdem mai uşor în fantezie şi putem întâmpina neclarităţi, obstacole, erori neaşteptate în viaţa de zi cu zi în ceea ce priveşte comunicarea, transportul, tranzacţiile sau tehnologia. Când circumstanţele vieţii ne exasperează, putem să ne reorientăm şi să folosim energia acestui tranzit pentru activităţi creative, spirituale, pentru reflecţie sau journaling.

Finalul săptămânii ne cere o doză în plus de înţelegere şi compasiune pentru noi înşine şi pentru ceilalţi; cu opoziţia dintre Marte şi Pluto, putem să ne simţim atacaţi mai uşor, să tindem să reacţionăm defensiv sau agresiv. Unii dintre noi s-ar putea simţi ca nişte bombe cu ceas, gata să explodeze la un cuvânt care îi atinge greşit. Ce mesaj are furia, frustrarea din această perioadă?  În sens pozitiv, putem folosi energia intensă a acestui aspect pentru a ne implica trup şi suflet într-o activitate care ne pasionează şi a depăşi, cu rezilienţă, obstacolele care apar.

Cartea de tarot a acestei săptămâni este Judecata (Judgment): evaluarea deciziilor din trecut şi a rezultatelor la care au dus acestea. O perioadă de reflecţie. Cartea mi-a ieşit în poziţie inversă, un îndemn spre a observa cum se comportă criticul interior în această perioadă. Suntem susţinuţi să ne vorbim nouă înşine cu discernământ şi cu înţelegere, ştiind că putem învăţa mai uşor din greşeli atunci când eliminăm presiunea auto-învinovăţirii.

O săptămână inspirată!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *