astro-veşti

Eclipsă Lunară în Capricorn, 5.07.2020

Suntem sub efectele unei Eclipse Lunare în Capricorn, un moment care aduce cu sine reconsiderări şi rezultate ale eforturilor noastre din ultimii doi ani, mai ales în domeniul de viaţă reprezentat de casa unde avem Capricorn în astrograma natală.

Saturn, guvernatorul Capricornului, este retrograd în ultimul grad al acestui semn, iar Mercur este retrograd în zodia opusă, cea a Racului. E o Eclipsă care ne întoarce chipul spre trecut, punând în perspectivă alegerile pe care le-am făcut în ultimii ani, mai ales în ceea ce priveşte integritatea, disciplina, abilitatea noastră de a ne urma obiectivele pe termen lung, înfruntând limitările şi oferindu-ne în acelaşi timp blândeţe şi înţelegere pentru momentele în care nu ne simţim la fel de puternici precum ne-am dori.

E un moment în care putem reveni asupra unor planuri trecute pentru a le îmbunătăţi, monitorizându-ne progresul şi găsind un fel de disciplină care ne vine natural, din grija autentică faţă de propria persoană. Ies la lumină rezultatele modului în care ne-am organizat până acum şi ale felului în care ne-am pus limite în ceea ce priveşte timpul, priorităţile, emoţiile proprii. Fiind Lună Plină, acum putem să lăsăm în urmă atitudini care nu ne mai folosesc, fie că e vorba de amânare, lipsa de organizare, a ne lăsa influenţaţi prea tare de starea de moment sau de presiune, muncă prea multă, rigiditate în programul zilnic şi în gândire.

Simt că e un moment astrologic foarte important şi poate de aceea îmi şi vine greu să-l pun în cuvinte aşa cum mi-aş dori. Eu am simţit puternic dansul acesta între responsabilitate, impulsul de a mă reorganiza şi a-mi folosi voinţa pentru a-mi atinge scopurile (Capricorn) şi pe de altă parte conştienţa faptului că trebuie să o fac cu blândeţe şi cu receptivitate (Rac), fără să mă forţez sau să cred că eu sunt un mic zeu, ci cerând ajutor divin, având încredere că sunt susţinută cu iubire.

Fie ca această Eclipsă, care încheie seria de doi ani a eclipselor pe axa Rac-Capricorn, să fie benefică pentru fiecare dintre noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *