astro-veşti

Nodul Sud în Săgetător, Nodul Nord în Gemeni: mai 2020- ianuarie 2022

Nodurile lunare sunt cele două puncte în care orbita Lunii intersectează ecliptica. Nodul Sud reprezintă trecutul, karma, ceea ce ne este familiar, iar Nodul Nord arată direcţia pentru viitor, ceea ce trebuie să dezvoltăm pe măsură ce integrăm darurile trecutului într-o nouă formă. Amândouă lucrează împreună pentru a ne ajuta să rămânem cu ceea ce e mai valoros din trecut, îndepărtându-ne de acele gânduri, emoţii şi comportamente care ne “trag înapoi” şi deschizându-ne pas cu pas spre un drum nou.

Nodurile lunare petrec aproximativ un an şi jumătate în două zodii opuse, marcând perioade diferite în evoluţia noastră colectivă. Din noiembrie 2018 până în această lună, Nodul Sud în Capricorn a scos la iveală corupţia, lipsa de integritate, abuzurile din partea instituţiilor publice, a corporaţiilor şi a liderilor autoritari, precum şi tendinţa noastră de a judeca şi a pune preţ prea mare pe eficienţă şi pe controlul toxic al emoţiilor.

Nodul Nord în Rac ne-a arătat direcţia spre o lume diferită, în care nevoile şi emoţiile noastre sunt la fel de importante ca şi performanţele obiective, în care familia reprezintă orice grup de oameni în mijlocul cărora ne simţim în siguranţă şi în care blândeţea, empatia, relaxarea ne ajută să creem un plus de echilibru. Mai ales acum, spre finalul acestui tranzit, pandemia de COVID-19 ne-a forţat să stăm acasă (Racul reprezintă casa, spaţiul nostru sigur), să ne reîntâlnim cu noi înşine în timp ce structurile şi regulile după care ne ghidăm viaţa (Capricorn) trec prin transformări majore.

Începând cu 5 mai, Nodul Sud intră în Săgetător, iar Nodul Nord intră în zodia Gemenilor. Mai jos, câteva lucruri pe care ni le poate aduce acest tranzit şi câteva direcţii de urmat până în ianuarie 2022.

Informare şi dezinformare

Gemenii şi Săgetătorul sunt cele două semne zodiacale care alcătuiesc “axa cunoaşterii”. Energia lor stă în spatele proceselor care ţin de percepţie, gândire, învăţare şi comunicare. Începând cu luna aceasta, abilităţile mentale şi capacitatea de adaptare vor deveni din ce în ce mai importante în viaţa noastră. În timp ce mulţi dintre noi vor citi sau vor scrie mai mult ca înainte, alţii îşi vor continua studiile sau vor începe un traseu educaţional nou. Unii dintre noi vor învăţa abilităţi noi sau vor începe afaceri legate de comunicare sau comerţ. E o perioadă ideală pentru a ne lărgi baza de cunoştinţe şi a ne menţine curiozitatea trează.

Vom găsi uşor atât informaţie de bună calitate, cât şi ştiri false sau teorii nerealiste. Unul din pericolele acestui tranzit este de a ne pierde în valul de informaţii din media sau în gândurile cu care propria noastră minte ne hrăneşte într-un cerc vicios. În următorul an şi jumătate, va fi mai important ca oricând să căutăm informaţii din surse credibile. Va ajuta şi să ne observăm gândurile, să ne detaşăm de ele, să evităm dispersarea în prea multe informaţii, impresii şi reacţii la ce se întâmplă în jur.

Adaptare şi concentrare

Gemenii şi Săgetătorul sunt semne mutabile, iar esenţa acestor semne este adaptabilitatea. În următoarea perioadă, mulţi dintre noi vor învăţa noi abilitaţi care ne vor uşura adaptarea la schimbările de pe piaţă. Este probabil ca şi atitudinea noastră faţă de muncă să se schimbe. Poate că mulţi dintre noi vor renunţa la ideea că trebuie să aibă o direcţie clară în viaţă, un traseu profesional bine stabilit, şi vor explora mai mult, investind timp şi resurse într-o varietate de activităţi.

Adaptabilitatea va fi o calitate foarte utilă în următorii ani; e posibil să avem mai mult de pierdut cu cât suntem mai rigizi. În acelaşi timp, am putea fi tentaţi şi să ne risipim în prea multe direcţii, fără un scop anume. În perioada următoare, cred că e important să ne exersăm abilitatea de a discrimina între ce ni se potriveşte şi ce nu e în acord cu valorile noastre.

Conectare şi deconectare

Cu Nodul Nord în Gemeni, vom întâlni mulţi oameni noi în următoarea perioadă. Vom simţi nevoia să râdem mai mult, să împărtăşim mai multe experienţe cu ceilalţi, să ne grupăm de dragul conectării şi al momentelor de relaxare petrecute împreună. Relaţiile noastre vor fi mai “uşoare”, fără prea multe complicaţii emoţionale. Conexiunile cu ceilalţi pot deveni mai flexibile în această perioadă, putem simţi nevoia să experimentăm mai mult.

Ce ne poate bloca în legăturile cu ceilalţi e tendinţa de a intelectualiza prea mult, de a fugi de emoţiile noastre, de a simţi că părerile noastre sunt superioare opiniilor celorlalţi sau de a ne preface că suntem altcineva de dragul de a ne integra. Cred că ne va ajuta să ne amintim valorile şi priorităţile (Săgetător) şi să ne conectăm cu ceilalţi nu doar la nivel mental, ci şi din inimă.

Credinţă şi amăgire

În următorii ani, vom trece prin teste de credinţă. Pentru mulţi dintre noi, a crede fără a avea dovezi, “a lăsa lucrurile în voia lui Dumnezeu”, a gândi pozitiv într-un mod nerealist nu va mai fi destul. Vom avea din ce în ce mai multă nevoie de dovezi empirice, de a vedea în mod practic cum se aplică credinţa noastră la viaţa de zi cu zi, de a planifica şi a găsi paşii logici din procesul nostru de gândire în loc să ne bazăm pe generalizări sau concluzii pripite.

Vom învăţa să vedem o problemă din mai multe unghiuri şi să punem la îndoială informaţiile primite “gratuit” de la profesori, ghizi spirituali, autorităţi, cercetând individual şi filtrând ceea ce primim pentru a vedea dacă rezonează cu noi. Cel mai probabil vom putea observa schimbări şi la nivelul religiei instituţionalizate. Va fi o perioadă în care prejudecăţile vor fi înlocuite uşor de o mai mare curiozitate şi deschidere.

În acelaşi timp, autorităţile religioase ar putea reacţiona ţinând şi mai tare cu dinţii de adevărurile şi regulile lor vechi, refuzând să se adapteze. Am putea vedea extreme în ceea ce priveşte credinţa. Ultima dată când Nodul Sud a fost în Săgetător, semnul care guvernează religia, credinţa şi, în sens negativ, fanatismul religios, a fost în 2001, când a avut loc atacul terorist de pe 11 septembrie.

Oamenii s-ar putea agăţa de vechile lor păreri, ar putea fi tentaţi să le ţină “lecţii” şi morală celorlalţi pentru a câştiga un sentiment fals de superioritate sau s-ar putea abandona unui adevăr care nu îi ajută, de fapt, să facă îmbunătăţiri concrete în viaţa lor de zi cu zi. În următoarea perioadă, ajută să ne păstrăm o atitudine de curiozitate faţă de noi înşine şi de ceilalţi, să evităm mai mult ca oricând judecarea celorlalţi pe baza unor criterii arbitrare şi să căutăm idealuri şi practici spirituale care promovează toleranţa şi flexibilitatea.

Viteză şi nemişcare

Vom vedea foarte mult progres în ceea ce priveşte comunicarea şi tehnologia în următorii ani, mai ales odată ce Jupiter şi Saturn se întâlnesc în zodia inovativă a Vărsătorului în decembrie 2020. Viteza va fi un cuvânt-cheie pentru îmbunătăţirile pe care le vom observa la nivel de tehnologie, comunicare şi transporturi. În acelaşi timp, Nodul Nord în Gemeni ne va cere să privim în jur cu mai multă atenţie, să nu visăm constant la o realitate diferită, exotică şi extraordinară, ci să ne ancorăm şi în micile mişcări ale fiecărei zile, găsind frumuseţe şi noutate în mediul nostru apropiat.

– – –

Pe scurt, Nodul Sud în Săgetător şi Nodul Nord în Gemeni vor marca un an şi jumătate în care misiunea noastră colectivă va fi să lăsăm în urmă prejudecăţile, optimismul exagerat, gândirea nerealistă, sentimentul de superioritate morală şi ataşamentul faţă de credinţele proprii şi să îmbrăţişăm diversitatea, flexibilitatea, gândirea critică şi curiozitatea. Nodul Nord în Gemeni ne conduce spre a învăţa lucruri noi, dar ne cere să filtrăm cu atenţie informaţia; ne cere să gândim, dar să gândim critic; ne împinge spre comunicare, dar şi spre a găsi liniştea în mijlocul agitaţiei cotidiene sau mentale.

Putem să păstrăm în minte, în aceşti ani, un citat anonim care spune “Dacă nu îţi place un lucru, răpeşte-i singura putere pe care o are: atenţia ta”.

Cu drag,
Sorana

 

[Imagine: https://www.flipkart.com/ravgar-digital-art-fantasy-paper-tree-silhoutte-nature-canvas-painting-wall-art-12-x-16-inch-unframed-inch-12/p/itmewrzxfry6efgz]]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *