astro-veşti

Saturn în Vărsător (22 martie-1 iulie 2020, 17 decembrie 2020- 7 martie 2023)

În ultimii doi ani, Saturn a traversat zodia Capricornului, un tranzit care ne-a învăţat valoarea timpului şi a muncii, importanţa răbdării şi a planificării pe termen lung. În anii următori, Saturn va trece prin Vărsător, o zodie care ne cere în continuare muncă şi organizare, dar pe o notă mai intelectuală, inovativă şi originală.

Dacă Saturn în Capricorn a pus accentul pe tradiţie, reguli, structuri şi ierarhii în ultimii ani, Saturn în Vărsător va aduce reforme, reguli noi, restructurări, interes crescut pentru domeniul tehnic şi un accent pe teme ce ţin de grupuri şi cauze sociale, egalitate, dreptate, atât la nivel personal, cât şi la nivel social. Va fi un proces pe termen lung, mai ales având în vedere transformările prin care trecem la nivel colectiv în această perioadă.

După criza prin care trecem în 2020 (Saturn, Jupiter şi Pluto, trei planete sociale care au definit istoria de-a lungul secolelor, sunt în conjuncţie), care forţează sistemele şi structurile abuzive să se prăbuşească (conjuncţia are loc în Capricorn: autoritatea, ierarhiile, structurile sociale), Saturn în Vărsător ne poate ajuta să creem un nou fel de structură, cu mai multă considerare pentru valorile universale, cu toleranţă şi orientare spre viitor. Conjuncţia dintre Saturn şi Jupiter din decembrie 2020 va marca mai clar un nou început în acest sens. Va fi interesant în anii următori să vedem dansul dintre autorităţi, structuri stabilite deja (Saturn) şi masele de oameni sau inovatorii care le reprezintă (Vărsător). Vor apărea din ce în ce mai clar şi dileme legate de etică în tehnologie sau de confidenţialitatea online.

Saturn in Vărsător pentru zodii

Pe plan personal, Saturn în Vărsător ne provoacă să ne asumăm mai multă responsabilitate, să stabilim noi structuri şi să ne conturăm planuri pentru viitor în următoarele zone ale vieţii:

Vărsător: Ultimii doi ani au fost o perioadă de criză, de provocare pentru Vărsători, care acum pot simţi că în sfârşit “scot capul la lumină”. Anii care urmează sunt unii dintre cei mai importanţi din viaţa acestui semn. Vărsătorii se pot privi pe sine mai realist, pot începe să construiască noi structuri în viaţa lor, pot începe un proiect nou pe termen lung sau pot să participe mai activ la viaţa socială, ajutând la crearea lumii pe care şi-o doresc, cu preţul unui sentiment de singurătate sau de izolare pe măsură ce îşi definesc din ce în ce mai clar drumul. E un nou început semnificativ în viaţa Vărsătorilor, în care le este cerut să clarifice (pentru ceilalţi, dar mai întâi pentru ei înşişi) cine sunt şi ce îşi doresc de la viaţă în această etapă. Aşa cum e întotdeauna când Saturn e implicat, e nevoie de muncă, răbdare, responsabilitate.

Peşti: Pentru Peşti, este o perioadă în care multe structuri pe care le-au construit în trecut în viaţa lor (credinţe, obiceiuri, modele de gândire, ataşamente, dependenţe) se dovedesc a nu mai fi viabile. E o perioadă în care Peştilor li se cere să se retragă din viaţa de zi cu zi pentru a reflecta, a medita, a crea, a integra tot ce s-a întâmplat în viaţa lor în ultimii 28 de ani. Visele pot oferi revelaţii bruşte, singurătatea poate fi productivă. Poate fi şi o perioadă în care Peştii îşi asumă mai multă responsabilitate pentru a-i ajuta pe cei în nevoie. Este finalul unui ciclu în care Peştii au nevoie să stea cu incertitudinile şi cu emoţiile lor, să le privească cu detaşare, să le integreze, chiar şi în mijlocul confuziei.

Berbec: În perioada următoare, Berbecii îşi reevaluează ataşamentele şi responsabilităţile faţă de prieteni şi în cadrul grupurilor din care fac parte. Poate fi o perioadă în care prieteniile sau angajamentele faţă de anumite idealuri sunt puse sub lupă, urmând să rămână doar ceea ce se potriveşte cu priorităţile şi cu valorile persoanei. Ajută ca Berbecii să se întrebe ce rol vor să joace în comunitate, cum vor să contribuie la viziunea pe care o au pentru societate. Poate fi o perioadă de singurătate, de tranziţie spre legături mai semnificative pe măsură ce Berbecii îşi clarifică idealurile şi priorităţile.

Taur: Alături de Vărsători, Lei şi Scorpioni, Taurii sunt una dintre zodiile care vor simţi acest tranzit cel mai puternic. Urmează o perioadă în care Taurii îşi reevaluează şi îşi definesc mai bine ambiţiile legate de carieră. E nevoie de multă disciplină şi organizare, de un plan pe termen lung, dar şi de gândire divergentă, creativă. Succesul nu vine peste noapte, ci este pe măsura muncii depuse când e vorba de Saturn. E o perioadă bună pentru ca Taurii să-şi asume mai multe responsabilităţi la muncă, să-şi asume o poziţie de lider, să devină mai vizibili, avanseze încet şi sigur, clarificându-şi pas cu pas idealurile şi îndrăznind să le urmeze, dincolo de “ce spune lumea” că ar trebui să facă.

Gemeni: Pentru Gemeni, perioada următoare este una de studiu şi de dezvoltare personală. Poate fi vorba de călătorii, de cursuri noi în domenii inovative, de parcursul academic, de credinţele religioase şi spirituale, de rolul de profesor sau de ghid pentru ceilalţi. În oricare dintre aceste domenii, Gemenilor li se cere să-şi asume mai multă responsabilitate, să se organizeze mai bine, să facă paşi înceţi şi siguri spre succes, îndrăznind să-şi urmeze instinctul şi ideile, chiar dacă celorlalţi li se par nebuneşti. Este o perioadă în care Gemenii îşi clarifică idealurile, credinţele, reperele care îi motivează, adevărurile cărora îşi dedică timpul şi efortul.

Rac: Pentru Raci, urmează o perioadă de reflecţie asupra dorinţelor, fricilor şi emoţiilor lor cele mai profunde, o perioadă de transformare în ceea ce priveşte ataşamentele, finanţele (mai ales banii datoraţi sau banii puşi la comun cu ceilalţi) şi sexualitatea. Racii sunt puşi faţă în faţă cu realităţile mai puţin mundane ale vieţii precum criza, moartea, transformarea, extazul, transcendenţa, iar nativii pot căuta siguranţă în faţa acestor realităţi mai mult ca de obicei (printr-un cont de economii, spre exemplu). Poate fi o perioadă de restricţie sau de frustrare sexuală care are scopul de a-i ajuta să-şi gestioneze mai bine resursele vitale. În această perioadă, Racii pot avea impresia că nu au nevoie de nimeni, că se pot descurca singuri, însă tranzitul lui Saturn le dezvăluie că au, de fapt, nevoie şi de resursele celorlalţi (financiare, emoţionale, spirituale). Se pot simţi defensivi sau mai puţin dispuşi să fie vulnerabili cu ceilalţi; ajută să se detaşeze de emoţiile lor, să caute noi moduri de a-şi privi lumea interioară.

Leu: Alături de Vărsători, Tauri şi Scorpioni, Leii sunt una dintre zodiile care vor simţi acest tranzit cel mai puternic. Pentru ei, anii următori reprezintă un test al realităţii în ceea ce priveşte relaţiile şi parteneriatele. Pot începe relaţii pe termen lung, pot încheia relaţii care nu le mai îndeplinesc nevoile sau pot stabili limite personale mai clare în relaţiile existente. Dacă există teste şi obstacole în conexiunile cu ceilalţi, ele pot avea scopul de a-i ajuta pe Lei să discearnă mai bine ce persoane vor să păstreze în viaţa lor şi să-şi asume munca necesară pentru a face relaţia să funcţioneze. Leii pot trece printr-o perioadă de solitudine care îi ajută să se cunoască mai bine, pentru a continua acele relaţii în care există respect, autenticitate şi libertate. Unii Lei pot avea o relaţie mai puţin convenţională în această perioadă, iar alţii pot începe acum un parteneriat de afaceri bazat pe idealuri comune, implicându-se mai mult la nivel social.

Fecioară: Pentru Fecioare, următorii ani aduc provocări, nevoia de disciplină şi de responsabilizare în ceea ce priveşte munca zilnică şi sănătatea. Fecioarele simt acum mai mult ca oricând nevoia să se dedice unui ideal, să facă o muncă prin care contribuie la societatea pe care şi-o doresc, posibil într-un mod neconvenţional sau inovator. Următorii ani cer mult efort, dedicare şi răbdare, poate printr-o muncă la nivel de subordonat sau de “ucenic”. Aceeaşi dedicare şi planificare atentă sunt necesare şi în obiceiurile zilnice (alimentaţie, sport, alte rutine). Organismul trece printr-o detoxifiere în această perioadă şi ajută orice sprijin primit din exterior, orice efort de a structura programul zilnic, făcându-l mai eficient şi mai benefic sănătăţii.

Balanţă: În următorii ani, are loc o curăţenie generală în viaţa romantică şi în ceea ce priveşte creativitatea Balanţelor. Dacă simt că au mai multă nevoie de iubire decât de obicei şi că nu o primesc din exterior, scopul poate fi a învăţa să-şi ofere ele însele afecţiunea care le hrăneşte. E nevoie de o structurare mai bună a oricărui proces creativ prin care trec Balanţele (spre exemplu, stabilirea unui program zilnic de muncă/de creaţie), structurare care poate să le ajute să treacă peste un eventual blocaj creativ. Ideile creative pot fi neobişnuite, surprinzătoare în aceşti ani. Un hobby se poate transforma într-o afacere. În relaţii, pot simţi nevoia de legături autentice, serioase, dar şi în cadrul cărora există multă libertate. Se se pot simţi atrase de persoane “saturniene” (Capricorni, Vărsători sau persoane cu planete în aceste zodii) care le pot ajuta să devine ele însele mai organizate. Unele Balanţe îşi vor asuma mai multă responsabilitate pentru copii sau pentru propriul lor copil interior. Aceasta este o perioadă în care Balanţele învaţă să-şi deschidă inima, să-şi descopere resursele creative şi să le folosească pentru a îmbogăţi comunitatea din care fac parte.

Scorpion: Pentru Scorpioni, următorii ani aduc provocări şi nevoia de responsabilizare în ceea ce priveşte casa, familia, trecutul propriu, sentimentul de siguranţă, strămoşii. Unii Scorpioni vor face modificări, inovaţii în spaţiul fizic pe care îl locuiesc sau se vor muta, căutând mai multă stabilitate şi comfort, în timp ce alţi Scorpioni îşi vor asuma mai multă responsabilitate în familia proprie, stabilindu-şi mai clar idealurile pe care le au legat de cămin. E o perioadă în care Scorpionilor li se cere să se conecteze la trecutul lor, la tradiţie, la pământul natal, la strămoşi, devenind mai responsabili în ceea ce priveşte moştenirile (fizice, psihice) de la cei care au fost înaintea lor şi găsind o nouă perspectivă asupra acelor lucruri care i-au rănit, i-au făcut să se simtă neprotejaţi sau neiubiţi în copilărie. Scorpionii învaţă acum şi mai bine cum să aibă grijă de ei înşişi, să-şi protejeze copilul interior, să-şi creeze spaţiul sigur de care au nevoie.

Săgetător: Pentru Săgetători urmează o perioadă de studiu şi de îmbunătăţire a metodelor de comunicare (scris, citit, vorbit în public, predat). Dacă există zone în care Săgetătorii se simt nesiguri pe informaţiile deţinute, aceasta este o perioadă în care îşi pot îmbunătăţi cultura generală şi mai ales pot să găsească moduri practice de a folosi informaţia pe care au acumulat-o. E o perioadă de efort şi organizare în ceea ce priveşte educaţia proprie. Unii Săgetători vor deveni interesaţi de subiecte neobişnuite sau legate de inovaţie, în timp ce alţi Săgetători ar putea să-şi deschidă un blog, să înceapă să scrie o carte sau să predea. Este, de asemenea, o perioadă de stabilire a limitelor personale în ceea ce priveşte relaţiile cu ceilalţi, perioadă care poate să implice şi o anumită retragere sau rezervare în comunicare.

Capricorn: Pentru Capricorni, următorii ani vor fi dedicaţi eforturilor legate de planul financiar şi material. Capricornii vor simţi nevoia de o mai mare siguranţă materială, pentru care vor munci prin a-şi consolida abilităţile profesionale, a înveşti în pregătirea proprie sau a-şi începe propria afacere. Poate fi vorba de muncă în domenii tehnice şi inovative sau de o afacere într-un domeniu spiritual. Va fi o perioadă de eforturi susţinute care pregăteşte succesul viitor. Dacă eforturile par anevoioase şi succesul financiar întârzie să apară, e nevoie de perseverenţă şi de încredere că aceasta e doar perioada de început. Ajută organizarea finanţelor şi planificarea atentă a investiţiilor, precum şi reconsiderarea valorilor legate de bani şi de succes. Cum pot fi priviţi banii dintr-o perspectivă nouă, bazată pe abundenţă şi nu pe limitare? Aceasta este o perioadă în care Capricornii se confruntă cu realitatea nevoilor materiale, îşi reevaluează credinţele şi valorile legate de muncă şi de bani şi îşi construiesc încrederea în ei înşişi pas cu pas.

[Imagine: Erik Johansson]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *