astro-veşti

Lună Plină în Fecioară, 9 martie 2020, 19:47

Această Lună Plină aduce la lumină modul în care ne raportăm la munca noastră, la corpul nostru, la obiceiurile de zi cu zi. Putem să vedem rezultate în acest sens, să aflăm noi informaţii sau să atingem un punct în care reconsiderăm obiceiurile (legate de muncă, de responsabilităţile zilnice, de sănătate) pe care le-am avut în ultimele 6 luni.

Mercur staţionar

Mercur, guvernatorul Fecioarei, este staţionar în momentul Lunii Pline, pregătindu-se să revină din mişcare aparent retrogradă în mişcare directă. Începând cu 16 februarie, au revenit în viaţa noastră diferite situaţii din trecut care s-au cerut reprocesate şi integrate, fie că e vorba de reîntâlniri, de revizuiri ale unor proiecte mai vechi sau de reluări ale unor informaţii învăţate anterior. Acum putem simţi că acest proces atinge un punct maxim. Se intensifică schimbul de informaţii- tot ce ţine de citit, scris, discuţii, ştiri, publicaţii, internet- mai ales dacă e vorba de informaţii sau de cunoştinţe vechi. Se vede în această perioadă ce merită păstrat şi integrat şi ce trebuie lăsat în urmă.

Acest lucru este valabil mai ales legat de modul în care ne raportăm la rutină, la lista cu ce avem de făcut zilnic, la regimul de viaţă. Putem să ne dăm mai bine seama ce nu a funcţionat în ultimele luni şi ce e nevoie să abandonăm- poate unele obiceiuri nesănătoase, poate o tendinţă de a pune prea multă presiune pe noi înşine şi/sau de a amâna ce avem de făcut tocmai datorită acestei presiuni.

Fecioara şi perfecţiunea detaliilor

Fecioara are nevoie să se simtă mereu “utilă”, îşi defineşte valoarea de sine prin cât de productivă şi de folositoare e. Partea bună e că astfel îşi găseşte un sens, motivată fiind de un simţ puternic al unei misiuni personale. Partea mai dificilă e că poate uita adeseori de momentul prezent, de simplitatea spre care aspiră, pierzându-se în griji, în detalii şi în presiunea de a face “tot ce trebuie făcut”. Aceste teme pot ieşi la iveală în viaţa noastră cu ocazia acestei Luni Pline. Putem să reflectăm de unde vine tendinţa de a munci prea mult, a ne îngrijora excesiv, a critica sau a amâna responsabilităţile- poate asta am fost învăţaţi în copilărie, poate astfel ne protejăm de unele emoţii neplăcute- , învăţând apoi să ne apreciem mai mult pentru munca bine făcută, să găsim mulţumire, prezenţă şi recunoştinţă în mijlocul responsabilităţilor zilnice.

Peştii şi perfecţiunea întregului

Faţă în faţă cu Luna Plină în Fecioară se află conjuncţia Soare-Neptun în Peşti, care ne susţine în aceste zile tocmai cu puterea de a visa, de a ne conecta la sensul mai înalt al muncii pe care o facem, de a găsi iubire şi recunoştinţă în momentele aparent fracturate ale zilei. Dacă Fecioara spune “Trebuie să fac şi asta, şi asta ca să fiu utilă, mulţumită, liniştită”, Peştii răspund: “Dar tu eşti deja toate acestea, în interiorul tău, orice ai face (sau nu)!”. Zilele acestea suntem în căutarea unui echilibru între aceste două perspective.

Poate ajuta să aducem puţină organizare (Fecioară) în activităţile noastre spirituale sau artistice (Peşti) sau să aducem puţină relaxare (Peşti) în mijlocul responsabilităţilor zilnice (Fecioară). Avem susţinere foarte bună pe partea de organizare de la planetele din Capricorn, cu care Luna Plină formează aspecte uşoare. Suntem susţinuţi să acţionăm pentru a schimba acele rutine, obiceiuri, datorii care nu ne mai mulţumesc (Luna în trigon cu Marte), prin disciplină şi răbdare (Luna în trigon cu Saturn), prin determinare şi concentrare asupra obiectivelor noastre (Luna în trigon cu Pluto) şi prin speranţa şi credinţa că ceea ce ne dorim e ca şi împlinit (Luna în trigon cu Jupiter).

Limite/sacrificii

Soarele în conjuncţie cu Neptun, Luna în opoziţie cu Neptun pe “axa sacrificiului” (Fecioară-Peşti) pot să aducă în prim-plan sentimente de vinovăţie, gânduri că poate nu am făcut destul sau din contră, am făcut prea mult, “ceilalţi sunt nerecunoscători”. Chiar dacă Luna Plină e în aspecte uşoare cu planetele din Capricorn, trei dintre aceste planete (Marte, Saturn, Pluto) sunt considerate planete “teribile”, ele nu suportă jumătăţile de măsură, ci scot la iveală amăgirile, iluziile, nesiguranţa. În această perioadă avem nevoie să ne setăm clar limitele personale, să stabilim cât suntem dispuşi să oferim pentru a nu ne simţi vinovaţi sau copleşiţi după aceea.

Orice fel de purificare ajută acum- detoxifiere, petrecerea timpului în natură, purificare cu ajutorul apei, liniştirea gândurilor şi revenirea în corp. Ajută să nu ne lăsăm pradă grijilor sau zvonurilor legate de boală (Neptun tinde să exagereze lucrurile, să “molipsească” inclusiv cu griji şi iluzii), luând în acelaşi timp măsurile necesare pentru a ne păstra starea de sănătate.

~~~

Pentru mine, perioada aceasta a adus muuuulte reorganizări: curăţenie minuţioasă de primăvară, ordine în toate pozele, notiţele şi informaţiile pe care le-am salvat pe telefon/Instagram/Facebook în ultimii ani, reluări ale unor lecturi şi notiţe de la cursuri, reluarea unui blog vechi de poezii, începerea unor obiceiuri noi (pe care voiam să le încep de mai mult timp) şi câteva zile de purificare în urma unei mici intervenţii chirurgicale (cu ocazia căreia mi-am mai înfruntat şi nişte frici).

Mă confrunt, din nou, cu modul în care îmi setez limite (sau nu) în relaţiile cu cei din jur şi cu tendinţa de a vrea mereu să fac mai mult, să fiu “mai productivă”, dintr-o inerţie moştenită şi o frică de relaxare, care simt că e de fapt o frică de vulnerabilitate. Ce mă ajută mult e faptul că am un tabel cu rutinele zilnice … şi o pictură cu un soare care se topeşte, o imagine care mi-a venit în minte într-o şedinţă de terapie şi pe care acum o asociez cu eliberarea de tensiune.

~~~

O primăvară frumoasă şi o Lună Plină aşa cum avem nevoie!

[Imagine: Michael Manalo]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *