astro-veşti

Lună Plină în Leu- 9 februarie 2020, 9:32

Luna Plină în Leu, o mică-mare verificare a modului în care

– ne-am exprimat creativitatea

– am primit şi am oferit atenţie şi afecţiune

în ultimele luni.

Persoanele cu Luna în Leu sunt satisfăcute emoţional şi se simt în siguranţă atunci când sunt văzute şi apreciate pentru acele lucruri care le fac unice. În acelaşi timp, nevoia de validare poate să dea naştere unor anxietăţi legate de “cât de bun sunt”, “cât de mult merit”. Critica e mai dureroasă ca oricând.

Nevoia fiecăruia dintre noi de a ne simţi speciali (Luna în Leu) e în opoziţie cu modul în care toţi suntem… şi nu suntem speciali în felul nostru. Un fel de “sunt unic, exact ca toţi ceilalţi” (Soarele în Vărsător). Şi totuşi sunt unic!

În aceste zile putem vedea rezultate sau putem trăi momente-cheie legate de modul în care ne afişăm în faţa celorlalţi, arătându-ne talentele şi abilităţile, căutând un echilibru între a ne exprima creativitatea de dragul creativităţii şi a ne folosi abilităţile pentru a obţine apreciere, feed-back, recunoaştere. Care e motivaţia “reală”? O creaţie are valoare dacă e izolată, dacă nu e nimeni cu care să o împărtăşim? O creaţie are valoare dacă e realizată doar pentru a primi laude?

La fel ca în dilema filosofică- Dacă un copac cade în mijlocul pădurii şi nu e nimeni care să îl audă, el a căzut cu adevărat?

Ieri mi-a fost furat telefonul. Luna Plină cade în casa mea 2 (obiecte, ataşamente, bani) şi e în cuadratură cu opoziţia natală dintre Soarele în Taur (iarăşi ataşamente, bani) şi Pluto în Scorpion (resursele altor oameni, crize, infracţiuni).  Sunt la fel de în siguranţă şi de conectată ca de obicei dacă nu mai am feed-back-ul imediat al mesajelor vibrându-mi în buzunar?

Luna în Leu ne pune faţă în faţă cu noi înşine, cu modul în care putem să găsim comfort şi împlinire emoţională fără să apelăm mereu la ceva sau la cineva din exterior. Poate nevoia de a fi văzut de alţii vine din nevoia de a fi văzut de propria persoană.

Mai ales când avem o opoziţie între două planete, răspunsurile se cer căutate undeva la mijloc.

Luna Plină e în trigon cu Marte în Săgetător, care poate aduce în prim-plan teme legate de dreptate, credinţe personale, relaţia cu străinătatea. Ne putem simţi mai curajoşi şi mai aventuroşi ca de obicei sau putem primi sprijin din străinătate pentru un proiect creativ. Fiind vorba de semne de foc, această Lună Plină nu e deloc una liniştită, ci are nevoie să îi consumăm energia- prin creaţie, mişcare, foc, riscul şi bucuria care aprind şi sting teama.

O Lună Plină aşa cum avem nevoie! 🙂

[Imagine: Liza Wheeler]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *