astro-veşti

Conjuncţia Saturn-Pluto în Capricorn (ianuarie 2020)

Conjuncţia Saturn-Pluto, eveniment care marchează începutul unui nou ciclu de 30-40 de ani, este acum în curs de desfacere după ce a atins punctul maxim pe 12 ianuarie.

“Orice zeu adevărat trebuie să fie simultan organizator şi distrugător” (Thomas Pynchon)

Viaţa nu ca o goană spre realizări sau succes, ci ca o serie de momente în care construim un edificiu mereu în schimbare, prin prezenţă şi responsabilitate din nou şi din nou asumată pentru noi înşine şi pentru drumul nostru.

Singurătatea alergătorului de cursă lungă- sau nu.

Planurile se schimba constant, dar important e efortul investit în a le face.

Saturn în Capricorn apreciază orice efort, orice responsabilitate în plus pe care ne-o asumăm în această perioadă, mai ales spre a transforma modul în care ne organizăm în sectorul de viaţă ocupat de Capricorn în astrograma natală.

Pluto scoate la iveală părţi ascunse din noi, mai puţin plăcute- poate dorinţa de putere, judecata, ambiţia toxică, emoţiile reprimate, dincolo de ego-ul (Saturn) care vrea control asupra imaginii pe care o proiectează.

Nu mai rezistă mult versiunea abuzivă a patriarhiei în care trăim- bazată pe dorinţa de putere şi de profit personal, pe judecată şi comparaţie socială, pe presiune spre performanţă şi pe ignorarea nevoilor şi emoţiilor, de pe băncile şcolii până în birourile pe care ajungem să le locuim.

Vedem în acelaşi timp că demonii nu sunt undeva în exterior, ci că suntem cu toţii parte din această lume şi că purtăm, la rândul nostru, seminţele care au germinat-o.

Vedem că asta nu e o vină, ci doar încă o realitate de privit cu blândeţe, în urma căreia rămânem la fel de demni de iubire. “Nimic din ce e omenesc nu mi-e străin” (Terenţiu).

Pentru mine zilele acestea au venit cu o confruntare şi mai clară a tendinţei mele spre control şi spre a judeca orice nu se potriveşte cu valorile mele. Chiar dacă eram cât de cât conştientă de lucrurile acestea, acum parcă m-am privit în oglindă pentru prima oară. “Adevărul e rareori pur şi niciodată simplu” (Oscar Wilde). Dar fără el nu există vindecare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *