astro-veşti

MERCUR RETROGRAD: 7.07- 1.08

Mercur retrograd- generalităţi

Mercur e în mişcare aparent retrogradă de trei sau de patru ori în fiecare an. Mişcarea de retrogradare este una aparentă pentru că el nu îşi schimbă, de fapt, direcţia; doar noi îl percepem ca mergând “cu spatele”. Am aflat prima dată de Mercur retrograd în liceu. O prietenă observa atunci când se întâmpla ca, sistematic, lucrurile să nu meargă ca pe roate în viaţa de zi cu zi şi făcea imediat legătura cu această perioadă astrală. Pe atunci nu mă gândeam prea mult la asta, dar în timp am ajuns să văd câtă dreptate avea 😀

Mercur e mesagerul, guvernatorul cunoaşterii, al comunicării de orice fel (gândit, vorbit, scris, citit), al călătoriilor scurte (navete, weekend-uri prin zone apropiate) şi a schimburilor (de idei, de produse- inclusiv comerţul). Atunci când e retrograd, e ca şi cum chipul îi e întors spre trecut. Paşii i se împiedică spre destinaţie, ajunge mai greu unde vrea să fie, schimburile pe care le face pot fi îngreunate de tot felul de încurcături, iar cuvintele pe care le rosteşte ajung ca prin ceaţă la destinatar, astfel încât mesajul poate fi bruiat sau schimbat în drumul lui. În mod concret, putem avea confuzii în comunicare, întârzieri sau păţanii cu transportul în comun sau cu produsele pe care le cumpărăm (mai ales cu cele care trebuiesc livrate), dificultăţi cu tehnologia sau cu maşina proprie. E o perioadă în care ajută:

– să fim mai atenţi ca de obicei la mesajele pe care le transmitem şi le primim; să comunicăm clar şi să evităm să sărim la concluzii legate de vorbele celuilalt (s-ar putea ca noi să nu fi înţeles corect mesajul)

– să salvăm datele şi documentele importante, să facem copii de rezervă, să salvăm constant ceea ce lucrăm

– să verificăm de două ori e-mailurile, postările, mesajele, comenzile pe care le trimitem, precum şi orice contract pe care îl semnăm

– dacă începem un proiect nou legat de comunicare/cunoaştere/comerţ, dacă cumpărăm un telefon, un laptop, o maşină sau dacă semnăm un contract, să reflectăm foarte bine înainte, să decidem conştient şi informat

– să recitim ce am scris sau ce am studiat anterior, să revizuim ce am scris sau lucrat mai demult, să găsim noi perspective asupra unor probleme vechi

– să fim atenţi la modul în care conversaţiile noastre pot reflecta teme din trecut (spre exemplu, o ceartă legată de ceva banal poate avea la bază o dezamăgire mai veche)

– să gândim creativ, să ne lăsăm purtaţi de intuiţie, de gândirea divergentă, să abordăm diferit învăţarea şi cunoaşterea

Înainte ca Mercur să-şi înceapă retrogradarea, poate ajuta să ne verificăm telefonul, tableta, laptopul sau maşina şi să ducem la reparat acele lucruri care scârţâie.

Persoane din trecut pot reapărea în viaţa noastră în această perioadă (de exemplu, colegi de şcoală sau de liceu, profesori, prieteni sau cunoştinţe vechi); depinde de noi dacă vrem să reînnodăm sau nu legătura, 
în funcţie de cum scopurile noastre se aliniază (sau nu) cu ale celuilalt aici şi acum.

Mercur retrograd în Leu (8.07- 19.07)

Mercur în Leu arată un mod de a comunica curajos, asertiv, creativ, dramatic. Retrograd, el poate să ne facă mai sensibili la cuvintele celor din jur, mai ales la feed-back sau la critică. Atunci când ne simţim atacaţi sau desconsideraţi, ajută să respirăm adânc înainte să ne “umflăm în pene” şi să atacăm şi noi; să analizăm ce alte reacţii am putea avea, cum am putea rupe cercul vicios. Până la urmă, Leul îşi cunoaşte valoarea, iar dacă face un lucru din inimă, ştie că nu are nevoie de aprecierea tuturor celor din jur. Mai ales atunci când suntem autentici în joaca şi în bucuria noastră, e chiar de aşteptat să primim şi “recenzii” negative de la oameni care încă nu s-au conectat cu propriul copil interior. Aceasta e problema lor. Îmi place un citat pe care l-am găsit recent: “Nu critica clovnii; întreabă-te de ce încă mergi la circ”.

Mercur retrograd în Leu poate aduce confuzie sau “păţanii” legate de creativitate, de educaţie, de copii, de jocuri, de distracţii, însă poate şi să readucă în prim-plan o situaţie din trecutul nostru legată de aceste lucruri. Eu, de exemplu, mă gândesc dacă să aplic din nou la un job în educaţie pe care l-am refuzat în trecut, dar faţă de care mi-am schimbat acum percepţia. Decizia aparţine fiecăruia; ajută să ne informăm cât mai bine şi să ştim în ce ne implicăm înainte să facem un pas înainte (acest pas s-ar putea, oricum, să fie destul de încet până în august).

Mercur retrograd în Rac (19.07- 1.08)

Mercur în Rac aduce în viaţa noastră un mod empatic, intuitiv, rezervat de a comunica, precum cel al unei mame care îşi îngrijeşte puiul, însă care este precaută în discuţiile cu oamenii care nu-i sunt aproape de suflet. Mercur retrograd arată un mod şi mai emoţional, mai receptiv de a comunica decât ne-ar aduce de obicei acest plasament. Ne putem simţi mai sensibili, mai uşor de rănit de cuvintele celorlalţi. Dacă Mercur retrograd în Leu ne predispune la reacţii egotice, de îndreptăţire, Mercur retrograd în Rac ne poate predispune la tristeţe, îmbufnare, reacţii pasiv-agresive. Ajută în această perioadă să ne comunicăm cât de clar putem nevoile. În loc de “Niciodată nu faci x sau y”, “Eşti x şi y (etichetare)”, să alegem să spunem “Mă simt trist/ă sau rănit/ă atunci când faci acest lucru; am nevoie de …”. Atunci când comunicăm, nu putem spune cu adevărat ceva despre celălalt; nu suntem el/ea, nu înţelegem pe deplin de ce se comportă într-un anumit fel şi nu deţinem adevărul despre cum ar trebui să se comporte o persoană, ci avem acces doar la propriile emoţii şi nevoi (arhetipul Racului), la modul în care suntem afectaţi de comportamentele celor din jur.

Mercur retrograd în Rac poate aduce confuzii sau “păţanii” legate de mamă, de familie, de casă, de emoţii, de nevoi, însă poate şi să readucă în prim-plan o situaţie legată de aceste lucruri: poate o rană din copilărie, o persoană pe care o ştim de când suntem copii, o reparaţie în casă care se cerea făcută de mult. Ajută să ne conectăm la trecutul nostru (poate chiar să aflăm informaţii în plus despre trecutul familiei) şi să comunicăm cât de blând (şi de clar) putem.

După retrogradare…

Între 1 şi 12 august, pot exista clarificări şi progres în situaţiile prin care am trecut în a doua parte a lunii iulie legat de familie, de casă, de mamă, de emoţii, iar între 12 şi 15 august, pot exista clarificări legate de situaţiile prin care am trecut în prima parte a lunii iulie în ceea ce priveşte creativitatea, educaţia, copiii, distracţia. Lucrurile intră pe un făgaş normal, iar progresul devine mai clar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *